Sommarkurser 2020.

Tider för sommarens kurser 2020.

 • Måndagar: 22 juni-3 augusti kl. 17-19: Akryl och akryl ink, grunder.
  7 ggr (anmälan senast 14 juni) 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som nyligen börjat måla i akryl eller dig som målat ett tag och känner att du vill fräscha upp dina kunskaper. Genom demonstrationer och övningar lär vi oss grunderna i akrylmålning och hur man kan kombinera vanlig akrylfärg med akryl ink. Vi börjar med grunderna och avancerar under kursens gång utefter var och ens förmåga.

  Kursinnehåll:
  Områden vi kommer att arbeta med är:
  – Materialkunskap och färger
  – Ljus och skugga
  – Medier för akrylfärg
  – Experiment

 • Måndagar: 22 juni-3 augusti kl. 19-21: Akvarell – blommor och insekter.
  7 ggr (anmälan senast 14 juni) 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som har målat lite förut och vill koncentrera dig på att avbilda blommor och insekter. Vi repeterar grunderna i akvarell innan vi börjar fördjupa oss i hur blommor och insekter ser ut och hur man kan måla av dem. 

 • Onsdagar: 24 juni-5 augusti kl. 17-19: Serieteckning
  7 ggr (anmälan senast 16 juni) 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som tycker om att arbeta med bläck och markerpennor och som vill teckna serier. Du tecknar i valfri stil, t ex realism, manga, fantasy eller cartoon. Vi börjar med att repetera grunderna i serieteckning för att sedan gå över till att skapa våra egna serietidningar.  Innehåll:
  Material- och teknikval.
  Färgval och bildkomposition.
  Hur man använder text i serier.
  Hur man kommunicerar känsla och stämning i bild. 
 • Onsdagar: 24 juni-5 augusti kl. 19-21: Kreativt skapande – prova olika material och sätt att skapa.
  7 ggr (anmälan senast 16 juni) 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som vill frigöra leken i ditt måleri. Vi gör olika övningar där inget är rätt eller fel och uppmuntrar varandra att ta vårt skapande ett steg längre. Vi börjar varje tillfälle med att göra en övning för att få hjärnan att tänka i nya banor, sedan blir det praktiskt arbete med olika material och så avslutar vi med att rita/måla/skapa till musik. Målet är att du ska fördjupa dig i din egen kreativa process och hitta glädjen i att skapa.

 • Torsdagar: 25 juni-6 augusti kl. 17-19: Blyerts och kol – grunder.
  7 ggr (anmälan senast 17 juni) 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som är intresserad av teckning och vill arbeta med blyerts och kol. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar. Målet är att du ska kunna teckna med flera olika tekniker och bli mer säker på materialen.
 • Torsdagar: 25 juni-6 augusti kl.19-21: Fluid Art och blandteknik.
  7 ggr (anmälan senast 17 juni) 1200 kr
  Fluid painting, dirty pour och dirty cups är några termer för denna populära teknik. Vi går igenom några olika tekniker och metoder för Fluid Art för att sedan kombinera dessa med andra tekniker så att vi kan göra egna små konstverk.
  Det går att göra Fluid Art med många underlag, men ta gärna med några små canvasdukar med sidomåtten 15-20 cm så att de får plats på torkhyllan. Ta också med en kartong el. dyl. om du vill kunna ta hem dina konstverk samma dag (de måste ligga plant under hela torktiden). 
  En lista på de material som behövs skickas ut innan kursstart.

 • Söndagar: 5 juli-9 augusti kl. 17-20: Konstpromenader.
  6 ggr (anmälan senast 15.00 dagen innan) 100 kr per promenad,
  Kan betalas på plats med Swish 1231167055

  Kursen vänder sig till dig som vill kombinera konst med lugna promenader och personlig handledning av din konst vid behov. Vi går till olika platser runtom Vällingby (2-5 km) och skapar konst av det vi ser på våra destinationer. Perfekt om man vill hitta på något med vänner och/eller familj. 

  Du avgör själv hur du skapar, men tänk på att du ska orka bära materialet. Vi försöker att gå ut i alla väder, men om det blir allt för dåligt väder så finns alternativa besöksplatser så att vi kan vara inomhus. Ta gärna med fika och något att dricka. Tänk också på att skydda huvudet och ögonen vid solsken.