Kurser sommaren 2020.

I dessa Corona-tider så undrar många om kurserna kommer att bli av och jag kan svara att ja, de blir av. Om du inte har möjlighet att vara med på plats i lokalen så kommer du att kunna vara med via Zoom istället så att du inte missar något. Du kommer då få en länk där du laddar ned programmet och loggar in innan kursen börjar.

Lokal: Fjällnäsgatan 8A i Vällingby.
Länk till karta här.

Ansök vid anmälan under ”kontakt”. Möjlighet att betala avgiften på 2-3 ggr. Välj om du vill ha fakturan via mail eller post.

Material ingår inte i kursavgiften såvida det inte står något annat vid respektive kurs, men det finns vissa basmaterial i lokalen som man kan få låna ifall man glömt något eller om vi går igenom speciella material. Bordsstafflier, paletter, vattenburkar och skrivplattor finns att låna. Ett förslag på materialinköp kommer att skickas ut innan kursstart.

Det finns ingen åldersgräns för de olika kurserna – konst är till för både unga och gamla och alla däremellan.

Du får en kallelse till kursen senast 1 vecka innan kursstart. Om det inte blir tillräckligt många deltagare kan kursen komma att ställas in. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Om platser finns kvar på en kurs som startar kan du anmäla dig även efter kursstart.

Måndagar

 • Måndagar: 22 juni-3 augusti kl. 15.50-17.50: Akryl och akryl ink, grunder. (Obs ändrad tid!)
  7 ggr, 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som nyligen börjat måla i akryl eller dig som målat ett tag och känner att du vill fräscha upp dina kunskaper. Genom demonstrationer och övningar lär vi oss grunderna i akrylmålning och hur man kan kombinera vanlig akrylfärg med akryl ink. Vi börjar med grunderna och avancerar under kursens gång utefter var och ens förmåga.

  Kursinnehåll:
  Områden vi kommer att arbeta med är:
  – Materialkunskap och färger
  – Ljus och skugga
  – Medier för akrylfärg
  – Experiment
 • Måndagar: 22 juni-3 augusti kl. 18-20: Akvarell – blommor och insekter. (Obs ändrad tid!)
  7 ggr, 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som har målat lite förut och vill koncentrera dig på att avbilda blommor och insekter. Vi repeterar grunderna i akvarell innan vi börjar fördjupa oss i hur blommor och insekter ser ut och hur man kan måla av dem. 


Tisdagar…

 • Prova på hos Klackenbergs i Vällingby.
  Tisdagar 18.30-19.30
  , första tisdagen varje månad.
  Pris: 150 kr per tillfälle 

Mer information och anmälan i butiken, via mail vallingby@bockeropapper.se eller telefon 08-879360.

En timme i butiken då vi provar på olika material och verktyg – alla tillfällen har olika teman. Som deltagare på Prova på hos Klackenbergs får du 10% rabatt på hela Klackenbergs sortiment och 10% rabatt på mina konstkurser. Planerade aktiviteter:

 • 3 mars: Stickning – Lär dig grunderna
 • 31 mars: Virka – Lär dig grunderna
 • 5 maj – Akvarell
 • 2 Juni – Akryl
 • 7 juli – Perspektivteckning utomhus i centrum
 • 4 augusti – Kol & Blyerts
 • 1 September – Kalligrafi & Textning
 • 6 oktober – Bullet Journaling
 • 3 november – Kort/stämplar/stansar/marmorering (för julkort)
 • 1 december – Paketinslagning
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Klackenbergs-logga-1024x477.jpg • Onsdagar: 24 juni-5 augusti kl. 17-19: Serieteckning
  7 ggr, 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som tycker om att arbeta med bläck och markerpennor och som vill teckna serier. Du tecknar i valfri stil, t ex realism, manga, fantasy eller cartoon. Vi börjar med att repetera grunderna i serieteckning för att sedan gå över till att skapa våra egna serietidningar.  Innehåll:
  Material- och teknikval.
  Färgval och bildkomposition.
  Hur man använder text i serier.
  Hur man kommunicerar känsla och stämning i bild. 
 • Onsdagar: 24 juni-5 augusti kl. 19-21: Kreativt skapande – prova olika material och sätt att skapa.
  7 ggr, 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som vill frigöra leken i ditt måleri. Vi gör olika övningar där inget är rätt eller fel och uppmuntrar varandra att ta vårt skapande ett steg längre. Vi börjar varje tillfälle med att göra en övning för att få hjärnan att tänka i nya banor, sedan blir det praktiskt arbete med olika material och så avslutar vi med att rita/måla/skapa till musik. Målet är att du ska fördjupa dig i din egen kreativa process och hitta glädjen i att skapa. • Torsdagar: 25 juni-6 augusti kl. 17-19: Blyerts och kol – grunder.
  7 ggr, 1200 kr
  Kursen vänder sig till dig som är intresserad av teckning och vill arbeta med blyerts och kol. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar. Målet är att du ska kunna teckna med flera olika tekniker och bli mer säker på materialen.
 • Torsdagar: 25 juni-6 augusti kl.19-21: Fluid Art och blandteknik.
  7 ggr, 1200 kr
  Fluid painting, dirty pour och dirty cups är några termer för denna populära teknik. Vi går igenom några olika tekniker och metoder för Fluid Art för att sedan kombinera dessa med andra tekniker så att vi kan göra egna små konstverk.
  Det går att göra Fluid Art med många underlag, men ta gärna med några små canvasdukar med sidomåtten 15-20 cm så att de får plats på torkhyllan. Ta också med en kartong el. dyl. om du vill kunna ta hem dina konstverk samma dag (de måste ligga plant under hela torktiden). 
  En lista på de material som behövs skickas ut innan kursstart.