Höstens kurser.

Lokal: Vällingby Folkets Hus.

Vällingby Folkets hus ligger mitt i Vällingby Centrum på Albert Aronsons torg 5, uppgång i trappan till vänster om biografen Filmstaden/Fontänen, ett kort bit från busstorg och T-station Vällingby.

Ansök vid anmälan under ”kontakt”. Möjlighet att betala avgiften på 2-3 ggr. Välj om du vill ha fakturan via mail, e-faktura eller post.

Det finns ingen åldersgräns för de olika kurserna – konst är till för både unga och gamla och alla däremellan.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Om det inte blir tillräckligt många deltagare kan kursen komma att ställas in. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Sista anmälningsdag är, om inget annat anges, 7 dagar före kursstart. Om platser finns kvar på en kurs som startar kan du anmäla dig fram till kursstart.

Höstkurser.

 • Akvarell, forts.
  Måndagar 16.00 – 18.00
  4 nov – 16 dec = 7 ggr
  Pris: 1.400 kr

För dig som har lite erfarenhet av akvarellmålning sedan tidigare och vill vidareutveckla ditt måleri.

I fortsättningskursen repeterar vi till viss del och bygger vidare på det vi gått igenom i grundkursen. Vi arbetar med olika perspektiv, struktur- och färgarbeten och experimenterar för att uppnå olika effekter. Vi arbetar vidare med olika färg- och ljussättningar samt tränar mer på att måla egna motiv från fotografier. I denna kurs ligger fokus mer på det egna arbetet och den individuella utvecklingen.

Material ingår inte i kursavgiften. Ett förslag på material och mer information kommer att skickas ut innan kursstart. • Prova på hos Klackenbergs i Vällingby.
  Tisdagar 18.30-19.30, första tisdagen varje månad året ut.
  Pris: 150 kr per tillfälle 

En timme i butiken då vi provar på olika material och verktyg – alla tillfällen har olika teman. Som bokvän hos Klackenbergs får du 10% rabatt på hela Klackenbergs sortiment.

Mer information och anmälan i butiken, via mail vallingby@bockeropapper.se eller telefon 08-879369. • Kroki – teckning.
  Onsdagar kl. 19.00 – 21.00

  23 okt – 11 dec . = 8 ggr
  Pris: 1.800 kr

Croquis är franska och betyder ”snabb teckning” eller ”snabb skiss”. Att teckna kroki är ett bra sätt att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar. Kursen vänder sig till dig som vill teckna kroki och är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har lite mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Första lektionen repeterar vi olika moment som ingår i krokiteckning utan modell. Resterande 7 tillfällen är med krokimodell (en kvinna, en man) och då är det 30 min genomgång + 1,5 tim krokiteckning.  

Innehåll:

 • teckna korta och längre ställningar.
 • öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden.
 • använda olika material, exempelvis blyerts och kol.Gratiskurs:

 • Våga måla.
  Torsdagar 17.30 – 20.30

  17 okt – 28 nov = 7 ggr

Grupp 1, 17.30 – 19.00 (Gruppen är full!)
– Grupp 2, 19.00-20.30 (Gruppen är full!)
(deltagare i grupp 1 kan fortsätta måla i grupp 2 i mån av plats)

Ett projekt tillsammans med Vällingby Folkets hus, Mångkulturellt Centrum och NBV. En kurs där alla vågar måla oavsett förkunskaper och där möten mellan olika åldrar och bakgrunder uppstår. Under kursen får alla måla egna motiv fritt utan lärarledda lektioner men med handledning vid behov. Vi arbetar med akryl- och akvarellfärg och olika slags pennor. Våga måla är gratis förutom canvas/målarduk som man betalar på plats vid behov. Alla övriga material ingår i kursen kostnadsfritt. Vi bjuder på en enklare fika.

För att uppfylla kravet om studiecirklar så är åldersgränsen för att kunna vara med på Våga måla 13 år.