Vårens kurser 2020, må-fre.

I dessa Corona-tider så undrar många om kurserna kommer att bli av och jag kan svara att ja, de blir av. Om du inte har möjlighet att vara med på plats i lokalen så kommer du att kunna vara med via Skype eller likvärdigt istället så att du inte missar något. Information om hur det går till kommer att skickas ut till deltagarna innan kursen börjar.

Lokal: Vällingby Folkets Hus.

Vällingby Folkets hus ligger mitt i Vällingby Centrum på Albert Aronsons torg 5, uppgång i trappan till vänster om biografen Filmstaden/Fontänen, ett kort bit från busstorg och T-station Vällingby.

Ansök vid anmälan under ”kontakt”. Möjlighet att betala avgiften på 2-3 ggr. Välj om du vill ha fakturan via mail eller post.

Material ingår inte i kursavgiften såvida det inte står något annat vid respektive kurs. Bordsstafflier, paletter, vattenburkar och skrivplattor finns att låna. Ett förslag på materialinköp kommer att skickas ut innan kursstart.

Det finns ingen åldersgräns för de olika kurserna – konst är till för både unga och gamla och alla däremellan.

Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor innan kursstart. Om det inte blir tillräckligt många deltagare kan kursen komma att ställas in. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Sista anmälningsdag är, om inget annat anges, 8 dagar före kursstart. Om platser finns kvar på en kurs som startar kan du anmäla dig fram till kursstart.


Vårens kurser.

Måndagar

Period 1:
20 januari-30 mars, 11 ggr
Pris: 2500 kr/kurs

 • Kl. 18.15-20.15: Akvarellmålning – byggnader och natur. (Fullt)
  Kursen vänder sig till dig som målat akvarell ett tag och känner att du vill fördjupa dina kunskaper om hur man målar byggnader och natur. I kursen går vi igenom olika sätt att avbilda byggnader och natur med hjälp av perspektiv och bildkompositioner. Vi tränar också på att använda färger och medier för att skapa djup och liv i bilden. Vi går även igenom hur man tar hand om den målade bilden efter att den är färdigmålad. Vi använder oss av genomgångar och praktiska uppgifter att arbeta med.

Period 2:
20 april-8 juni (uppehåll 25 maj), 7 ggr
(anmälan senast 12 april)
Pris: 1600 kr/kurs

 • Kl. 16.00-18.00: Teckna porträtt. (4 platser kvar)
  Kursen vänder sig till dig som är intresserad av teckning och vill koncentrera dig på att teckna ansikten. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar.
  Områden vi bl.a. kommer att arbeta med:
  – ansiktets anatomi
  – olika sätt att teckna ett ansikte
  – skuggor och ljus
  – uttrycka känslor

 • Kl. 18.15-20.15: Måla med bläck och akvarell. (5 platser kvar)
  Kursen vänder sig till dig som vill träna på blandtekniker med bläck och akvarell. Vi gör olika övningar där inget är rätt eller fel och provar olika tekniker och material. Målet är att du ska fördjupa dig i din egen kreativa process och hitta nya kreativa möjligheter.
  Områden vi kommer att arbeta med är:
  – materialkunskap och verktyg
  – för- och nackdelar med att blanda material
  – övningar med färg, form, ljus och skuggor
  – experiment

Tisdagar…

 • Prova på hos Klackenbergs i Vällingby.
  Tisdagar 18.30-19.30
  , första tisdagen varje månad.
  Pris: 150 kr per tillfälle 

  En timme i butiken då vi provar på olika material och verktyg – alla tillfällen har olika teman. Som deltagare på Prova på hos Klackenbergs får du 10% rabatt på hela Klackenbergs sortiment och 10% rabatt på mina konstkurser. Planerade aktiviteter:
 • 3 mars: Stickning – Lär dig grunderna
 • 31 mars: Virka – Lär dig grunderna
 • 5 maj – Akvarell
 • 2 Juni – Akryl
 • 7 juli – Perspektivteckning utomhus i centrum
 • 4 augusti – Kol & Blyerts
 • 1 September – Kalligrafi & Textning
 • 6 oktober – Bullet Journaling
 • 3 november – Kort/stämplar/stansar/marmorering (för julkort)
 • 1 december – Paketinslagning

Mer information och anmälan i butiken, via mail vallingby@bockeropapper.se eller telefon 08-879369.

Onsdagar…

15 april-10 juni, 8 ggr – uppehåll 27 maj
(anmälan senast 7 april)
Pris: 1800 kr/kurs

 • Kl. 16.00-18.00: Akrylmålning II
  Kursen vänder sig till dig som målat ett tag och känner att du vill fördjupa dina kunskaper. Genom demonstrationer och övningar fördjupar vi oss i akrylmålning. Vi målar i egen takt, med läraren som aktivt stöd och bollplank. Materialkunskap, bildkomposition och färglära är några delar som vi fördjupar oss i. Vi provar också olika vägar att skapa struktur och effekter i målningen.

 • Kl. 18.15-20.15: Torrpastell och panpastell.
  Kursen vänder sig till dig som är intresserad av teckning och vill arbeta med torr- och panpastell. Kursen hjälper dig komma igång och utvecklas med måleri i pastell och akvarell. Kursen fokuserar bland annat på:
  – Introduktion av torrpastell och panpastell
  – Färgblandning
  – Tips för fortsatt utveckling
  Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar.

Torsdagar…

 • Konstateljé för föräldralediga.
  16 april-14 maj (5 tillfällen)
  kl. 13.00-15.00
  Pris: 1100 kr

  Kursen vänder sig till föräldralediga + barn ca 0-12 månader, inga förkunskaper krävs. Kom med din bebis till våra träffar och skapa tillsammans med andra. Vad du skapar bestämmer du själv och du har tillgång till individuell handledning. Ta med kol, blyerts, färger, penslar, ritblock, suddgummi, knådgummi och annat som kan behövas. Vissa material kan vid behov finnas att låna i lokalen. Barnvagnsinsatsen kan du ta med in i ateljén.

 • Blandtekniker.
  16 april-14 maj (5 tillfällen)
  kl. 15.15-17.15
  Pris: 1200 kr

  Blandteknik – tittskåp.
  Alla deltagare får varsitt tittskåp (eller om man vill ta med eget) som vi pyntar efter tycke och smak.

 • Kroki – teckning.
  16 april-14 maj
  (5 tillfällen)
  kl. 17.30-19.30
  Pris: 1400 kr

  Croquis är franska och betyder ”snabb teckning” eller ”snabb skiss”. Att teckna kroki är ett bra sätt att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar. Kursen vänder sig till dig som vill teckna kroki och är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har lite mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.
  Alla tillfällen är med krokimodell (en kvinna/en man) och då är det ca 10 min genomgång + 1,5 tim krokiteckning + 10 min sammanfattning.

  Innehåll:
  – teckna korta och längre ställningar.
  – öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden.
  – använda olika material, exempelvis blyerts och kol.

I samarbete med Robin Jonsson, Krokia, och Anna Holmström.