Konstresa till Parga 28 september-5 oktober 2020.

Följ med på en fantastisk resa till Parga!

Vi reser med Apollo till Parga på Greklands västkust, strax sydöst om Korfu, för att under en vecka skapa, bada och njuta av omgivningarna. Vi kommer bl. a. att besöka Meteora och Zagoria där vi ritar/målar av den fantastiska utsikten. Förutom dessa utflyktsmål så kommer vi även besöka den venetianska borgen i Parga och Klosterruinerna på Valtos som båda ligger på promenadavstånd från hotellet, men det blir också tid över för sol och bad. På kvällarna äter vi middag tillsammans på någon av alla mysiga restauranger och ett par kvällar har vi gemensamma aktiviteter för de som vill.

Det kommer att bli samtal, guidningar och reflektioner. Jag kommer att finnas där och handleder den som önskar, så det blir en privat undervisning på plats. Det kommer även bli ett par små uppgifter att lösa på ett par ställen, inget avancerat – bara för skojs skull.

Det finns inga krav på några förkunskaper, resan passar alla som tycker om att skapa – oavsett om du är nybörjare eller etablerad konstnär. Du väljer själv vilket material du vill ta med och skapa med, men tänk på att det ska vara smidigt och lätt att ta med på utflykterna. Det blir mycket promenerande i lugn takt, så glöm inte att packa ned bra promenadskor/sandaler.

Avreseort: Stockholm, Arlanda
Utresa från Arlanda 28 sept: 06.40 – 11.05.
Hemresa från Preveza 5 okt: 13.05 – 15.30.
Anmälan och frågor om bokningen via mail till: grupp@apollo.se

Hotell: Rezi
Pris för resan:
Dubbelrum med balkong för 2 personer 9366 kr/person
Superiorrum med balkong för 2 personer 10 110 kr/person
Finns endast ett av varje rum, först till kvarn. Enkelrum ej möjligt.

I priset ingår:

  • Flyg tur/retur inkl skatter och avgifter
  • En incheckad väska
  • Mat på flyget
  • Fri avbokning fram till 2 veckor innan avresa.
  • Transfer
  • Del i dubbelrum (enkelrummen är slut men kan ev. få plats på grannhotellet)
  • Frukost
  • Utflykt till Meteora och Zagoria
  • Handledning i det skapande arbetet

Hotellskatt tillkommer i Grekland.

Annikas Konst & Inredning står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

Meteora är, efter Athos, Greklands största och viktigaste klosterkomplex som är placerade högt uppe på branta klippformationer av sandsten 400 meter ovanför Peneasdalen. Det klassas sedan 1988 som ett världsarv av Unesco.

Rousannou Monastery at Meteora, Greece
Monasteries of Meteora, GreeceZagorias charmiga byar är ett välbevarat kulturarv som ligger högt i Pindusbergen bredvid en av världens djupaste raviner.Vi bor på hotell Rezi som ligger i gröna omgivningar i Pargas utkant. Här kan vi koppla av vid det trevliga poolområdet, eller ta den lilla promenaden ner till Piso Krioneri för bad i det kristallklara havet. När kvällen kommer väntar den fina hamnpromenaden med alla restauranger och barer.

pool
double room
sunterrace in garden
snackbar