Workshops, söndagar.

Helgkurser 2019.

(alla kurser är i Vällingby Folkets Hus)


Fluid art.
Söndag 17 november, kl. 15-18.
Pris: 720 kr

Fluid painting, dirty pour och dirty cups är några termer för denna populära teknik. Vi går igenom några olika tekniker och metoder för att sedan göra egna små konstverk. Allt material och fika ingår, det enda du behöver ta med dig är ett förkläde och en kartong el. dyl. för att kunna ta hem dina konstverk (de måste ligga plant under hela torktiden). En canvasduk i storleken 18×24 cm och två i storleken 15×15 cm ingår.


Vaxmålning.
Söndag 24 november, kl. 15-18.
Pris: 600 kr

Vaxmålning, eller enkaustik (av grekiskans enkaustikē, konsten att göra inbrända målningar), är en måleriteknik med smält bivax som bearbetas med varma järn av olika slag och tekniken var vanlig under antiken och äldre medeltiden. Vi går igenom några olika tekniker och metoder för att sedan göra egna små konstverk. Allt material inkl. papper och fika ingår, men har du eget målarstrykjärn så ta gärna med det.


Julkortstillverkning.
Söndag 8 december, kl. 15-18.
Pris: 450 kr

Vi tillverkar julkort med olika material och tekniker t.ex. ”klipp och klistra”, måla med akvarell och tusch, sy, m.m. Allt material samt 4 enfärgade julkort med kuvert i olika färger ingår i priset (går att köpa fler med swish på plats). Om du vill ta med dig eget material som kan passa så går det också bra. Fika med lussekatt och pepparkakor ingår (glutenfritt alternativ finns).


Julpyssel och glögg.
Söndag 15 december, kl. 15-18.
Pris: 480 kr

Vi gör olika slags julpyssel t.ex. garntomtar, papperspynt, julgranspynt, m.m. Allt material samt glögg och pepparkakor ingår (glutenfria pepparkakor finns). Om du vill ta med dig eget pysselmaterial som kan passa så går det också bra.