Kurser

Just nu är alla kurser här på distans. Du anmäler dig till de kurser du vill gå och Zoom-länken får du direkt efter anmälan (anmälan möjlig fram till start). Du kan vara med på Zoom via datorn, läsplatta eller mobiltelefon och du kan vid behov få information om hur du använder Zoom innan kursen startar. Skrivet och digitalt material som eventuellt behövs på en lektion skickas till dig via mail eller läggs upp på Zoom under lektionerna. Den lärarledda tiden varierar, men efter det är jag kvar i bakgrunden för eventuella frågor medan du jobbar på egen hand.

 

Höstens kurser

Nu är distanskurserna igång och fler är på väg. Du anmäler dig genom att fylla i och skicka ett meddelande via fliken “Kontakt och anmälan”. En kurs behöver minst 5 deltagare för att kunna starta.

Teckna porträtt, 8 ggr.
Datum: måndag 25 oktober – 20 december 2023 (uppehåll v. 44)
Tid: 18.00-19.30
Pris: 1250 kr

Att teckna ansikten är väldigt skoj och går att utveckla på många olika sätt. Här får du lära dig grunderna om ansiktets anatomi och vi går igenom två olika tekniker för att få till ansiktets delar på rätt sätt och på rätt ställe.

Innehåll
I kursen kommer vi att teckna ansikten på två olika sätt. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner.

Områden vi kommer att jobba med:

  • ansiktets anatomi
  • två sätt att teckna ett ansikte
  • skuggor och ljus
  • uttrycka känslor

Upplägg
Under den första lektionen går vi igenom alla detaljer kring kursen och materialet du behöver innan vi börjar med kursinnehållet. Kurskompendiet som hör till kursen får du via mail innan kursen startar. Alla lektioner under kursen börjar sedan med en reflektion av föregående arbetspass och genomgångar av de praktiska uppgifter du kommer att arbeta med. Du får även feedback och tips på alternativa lösningar. Kursledaren finns hela tiden kvar i bakgrunden som ett stöd och bollplank vid behov.

Material
Du behöver blyertspennor i olika hårdhetsgrad (ex. 6B, 3B, HB, 3H, 6H), suddgummi, stompf, teckningspapper.

 

Gör din egen julstjärna.
Datum: söndag 26 november 2023
Tid: 10.00-14.00
Pris: 420 kr

Vi gör våra egna julstjärnor med hjälp av tapet eller annat tjockare papper. Du kommer att få en beskrivning via mail i förväg så att du hinner förbereda materialen i tid. Du väljer själv om du vill ha med eller utan lampa.

Material
Tjockare papper, tapet, sax, blyertspenna, suddgummi, sax, stark dubbelhäftande tejp, mm. Du kommer att få en mer detaljerad lista med kallelsen.

Så här säger några kursdeltagare om kurserna.

Kurserna är inspirerande och ökar min lust till att skapa och vara kreativ. Bra upplägg och väldigt intressanta, man lär sig mycket och utvecklas – trevliga och intressanta kurser som piggar upp min tillvaro.

Läraren är grundlig och noggrann och förklarar så man hänger med och förstår allt vi går igenom. Älskar kurserna och är glad att jag har hittat hit.

Tezzan

Jag har gått ett flertal kurser och bland annat lärt mig måla i torrpastell, akryl, oljepastell och valfritt. 

Tycker jag lärt mig en hel del, blivit inspirerad och uppmuntrad och konstruktivt kritiserad. Alltid med glädje.

Karin

Jag har gått flera kurser hos Annika och är mycket tacksam för allt jag har fått lära mig.

Krystyna

Har du frågor om kurserna?

Skicka gärna ett meddelande så svarar jag så snart jag kan.